Om os

Om Udsigten

Vi hedder Kathja og Per - og vi glæder os til at byde dig velkommen på Udsigten!


Udsigten har vel nok Sjællands - ja måske endda Danmarks - smukkeste udsigt. Heraf navnet Udsigten.


Udsigten ligger i Høve, som er Sjællands højst beliggende by ca. 90 meter over havets overflade.


Udsigten består af en række ejendomme heriblandt en ældre 3-længet bondegård, hvor Ole Olesen, stifteren af Nordisk Film, boede. Ole Olesen lavede verdens første stumfilm, som blev optaget i Roskilde fjord, og som hed Løvejagten. Ole Olsen hviler tæt på Udsigten nemlig på den bagvedliggende private gravhøj på toppen af Esterhøj.

Området omkring Udsigten er meget naturskønt og seværdigt. Esterhøj, som ligger lige bagved Udsigten, er et af hovedpunkterne på Geopark Odsherred stien, der er under beskyttelse af UNESCO. H. M. Dronning Margrethe indviede Geokids, en del af Geopark Odsherred stien, i september 2016.Udsigten byder blandt andet på:

- Ferielejligheder med mulighed for overnatning fra 6 personer til 15 personer. Alle overnattende gæster tilbydes morgenmad.


- Vandrehjem med værelser fra 2 senge til 6 senge samt sovesal med 16 senge. Alle vandrehjemsgæster tilbydes morgenmad, ligesom der vil være mulighed for madpakkebestilling.


- Lokaleudlejninger i flere størrelser til fester som fødselsdag, barnedåb, konfirmation, bryllupper, familiekomsammen, møder, foredrag, generalforsamlinger, begravelser og meget mere. Nogle af festlokalerne kan lejes med udgang til egen panoramaterrasse.


Området

Udsigten ligger på en stor grund med masser af muligheder for udendørsaktiviteter for både børn og voksne.


Her er blandt andet klatrestativ, gynger, sandkasse, rutsjerør i skoven, masser af plads til boldspil og kongespil, til at slå vejrmøller, eller man kan bare slå sig ned og nyde panoramaudsigten ud over Sejerøbugten. En tur til toppen af Esterhøj med genforeningsstenen og den pragtfulde udsigt ud over morænelandskabet og den inddæmmede Lammefjord kan absolut anbefales. Herfra kan man tage en vandretur ad Højderygstien, enten mod Veddinge og Geokids, eller mod Maglehøj og Dutterhøje.


Området er også kendt for sine mange gode fiskemuligheder. Udsigten tilbyder alle folk muligheden for at komme ud at fiske. Både dem, der har fiskegrej, men ikke mindst også dem, som ikke har fiskegrej, eller som ikke har det med på ferie. Oplev en fisketur i noget af Danmarks bedste fiskevand.

Ikke langt fra Udsigten er der desuden meget fine og børnevenlige badestrande.

Du kan læse meget mere om de mange spændende oplevelser og aktiviteter i nærområdet her.